top of page

UTÅLMODIGHED ER EN DYD

Traditionen tro tager vi ligestillingsbrillen på og kigger i anledning af nytåret både bagud og fremad mod det nye år 2023. Hvad opnåede vi i 2022, og hvad forventer vi her i Kvindeøkonomien at stille skarpt på i 2023?


Først og fremmet vil vi ønske jer alle et lykkebringende nytår! Vi håber, at det næste år bringer jer nærmere alle jeres ambitioner og drømme og vi bakker jer altid op i at drømme stort!


I 2022 har vi i Kvindeøkonomien fået et par drømme opfyldt.


  • Øremærket barsel til mænd, som trådte i kraft den 2. august og et sæt spritnye regler om måltal for ligelig kønsfordeling, der blev vedtaget hen over sommeren.


  • At Folketingsvalget 2022 genererede 44% kvinder i Folketinget, den højeste andel nogensinde.


  • EU har vedtaget regler om løntransparens, hvilket forhåbentligt sætter skub i at mindske ulighed i løn mellem kvinder og mænd i Danmark.2022 har i det hele taget været et travlt år for os.


Vi har udarbejdet en podcast i samarbejde med Forsikring & Pension og Maria Jencel om de vigtigste økonomiske overvejelser i løbet af en kvindes liv. Vi har etableret en økonomisk brevkasse sammen med Femina. Vi er blevet tilknyttet Altinget som fast klummeskribent om ligestilling og kønsdiversitet og vi har indgået samarbejde med Bydelsmødrene og Nordea om at klæde økonomisk sårbare kvinder på med basisviden om økonomi. Vi har været på Folkemødet, afholdt events om blandt andet lønforhandling og investeringer og ja, så stablede vi vores årskonference på benene på Christiansborg, der handlede om ligeløn.


Det var en fantastisk eftermiddag med drøftelser og deltagelse fra alle dele af samfundet om ligeløn – og hvor frontkvinden for Hej Søster bevægelsen, Fallulah, sang os hjem.


Tusind tak til alle jer, der deltog. Vi glæder os allerede til vores konference i 2023.Og i det hele taget vil vi gerne sige tak til alle vores medlemmer, for opbakning og tilslutning til Kvindeøkonomien og vores arbejde. Der er ingen tvivl om, at økonomisk ligestilling optager rigtig mange kvinder, men også mænd, i Danmark.


På instagram er vi i 2022 vokset med flere tusind følgere og er nu oppe på 11.500 følgere, der dagligt bakker op om og læser vores budskaber.


Men vi er slet ikke færdige med at sætte økonomisk ligestilling på dagsordenen!


For der er i den grad behov for forbedring. 2022 var nemlig også året, hvor Danmark indtog en sølle 32. plads på World Economic Forums liste over ligestilling – en trist nr. chok i Norden.


Så selvom der sker fremgang, kan vi konstatere, at den sker for langsomt.


Det så vi også under valgkampen til Folketinget, hvor ligestilling fyldte lige præcis ingenting.


På trods af, at kvinder i gennemsnit tjener 18% mindre end mænd.


At kvinder kun udgør 15% af topdirektørposterne i Danmark.


At kvinder udgør under 20% af bestyrelses posterne.


At det koster kvinder 30% af deres indkomst at blive forælder.


At kvindelige medarbejderes værdi og virkelighed gang på gang underkendes på et arbejdsmarked lavet af mænd for mænd.


Derfor er vores vigtigste arbejde i 2023 også at blive ved med det vi laver.

For ærligt talt, er vi ved at blive en smule utålmodige – og vi har besluttet at gøre en dyd ud af det!


Vi vil blive ved med at understrege den faktuelle, økonomiske ulighed mellem kvinder og mænd og blive ved med at pege på nogle af de løsninger, der skal til både samfundsmæssigt, strukturelt og individuelt.


Vores vigtigste mål vil også i 2023 være at gøre kvinder til finansministre i deres eget liv.Derfor vil vi også stille endnu mere viden og endnu flere redskaber til rådighed til jer – og vi vil også gerne fortsætte succesen med vores events, hvor vi klæder jer på med økonomisk basisviden om alt fra lønforhandling til skilsmisse.


I 2023 vil vi i endnu højere grad hjælpe kvinder med at ligestille sig selv!


Økonomisk frihed er stadig vejen til åndelig frihed.


Rigtig godt nytår!Natalia Rogaczewska Eva Svavars

Direktør ForkvindeComentarios


bottom of page